وی با بیان اینکه داشتن برنامه اجرایی به ویژه برنامه 5 ساله میتواند مسیر راه ما را در این بخش مشخص کند و ما را در رسیدن به هدف کمک نماید تاکید کرد: حفظ سلامت و امنیت جامعه نیازمند توجه جدی متولیان امر به الزامات زیست محیطی است.
سپس آقای داریوش مقدس معاون محیط زیست استان با تشریح مجموعه الزامات و قوانین زیست محیطی کشور به بیان وضعیت محیط زیست انسانی استان پرداخت و گفت: استان مازندران دارای 11 ناحیه صنعتی و 27 شهرک بوده و میزان زباله های عادی تولیدی در استان روزانه در حدود 3100 تن و حجم فاضلاب خانگی استان در حدود 200 میلیون متر مکعب برآورد می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود 11 درصد از شهرهای استان از سیستم تصفیه فاضلاب برخوردار گشتند، گفت: گرچه اقدامات خوبی از سوی وزارت نیرو در سال های اخیر برای این مهم صورت گرفته است اما کافی نیست و باید با سرعت بیشتری انجام شود.
وی همچنین گفت: از 38 شهرک استان 14 شهرک و نواحی دارای تصفیه خانه بوده و مدیریت فاضلاب در 24 شهرک و نواحی صنعتی دیگر، راسا بر عهده واحد صنعتی بوده که باید با کمک دستگاه صنعت و معدن و شهرک های صنعتی میزان برخورداری در این بخش افزایش یابد.
آقای مقدس با بیان نوع و روش دفع زباله در استان تاکید کرد هنوز 80 درصد از زباله های تولیدی به روش سنتی دفع می شود که این بخش نیازمند سرمایه گذاری کلان میباشد.
ایشان در پایان با اشاره به آثار زیان بار مصرف سموم در استان، میزان مصرف آن را بالغ بر 4 میلیون لیتر اعلام کرد و افزود باید با آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی این میزان را تقلیل دهیم و روش بیولوژیک را جایگزین این روش نماییم.
سپس آقای دکتر رستمی مدیرکل شیلات مازندران به تشریح وضعیت پرورش ماهی با استفاده از آب زیرزمینی پرداخت و گفت: هم اکنون آب مورد نیاز 234 مزرعه پرورش ماهی از چاه تامین میشود که 211 مورد آن مربوط به پرورش ماهی قزل آلا و مابقی آن مربوط به پرورش ماهیان خاویاری است.
وی با اشاره به اقدامات شیلات در استان در زمینه مصرف بهینه آب در تولید ماهی به ویژه الزام بهره برداران به ایجاد استخرهای هشت ضلعی، بهره گیری از تجهیزات نوین آبزی پروری را یکی دیگر از برنامه های شیلات استان برشمرد و گفت: مکانیزاسیون می تواند ضمن صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب میزان تولید را تا سقف 25 درصد افزایش دهد.
در پایان این جلسه سامانه پمپاژ خورشیدی و مزایای آن از جمله عدم نیاز به جاده دسترسی، عدم ایجاد آلودگی، کنترل از راه دور و غیرقابل سرقت بودن مطرح شد و مقرر گشت در یک کارگاه آموزشی با حضور کارشناسان، جایگزینی این سامانه بررسی گردد و نتایج آن مجددا در جلسه شورای حفاظت منابع آب استان مطرح شود.