به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای مازندران: نماینده محترم ولی فقیه در مازندران با اشاره به مشکلات کم آبی در کشور از جمله استان مازندران مدیریت آب و برق را دشوار اعلام کرد و افزود: برای عبور از این شرایط و بحران نیازمند همکاری همه آحاد جامعه هستیم.
وی با بیان اینکه بحث آب بحث معیشت و اقتصاد مردم استان است تصریح کرد: باید این موضوع را به گونه ای مدیریت کنیم که مردم کمترین آسیب را علی رغم خشکسالی و کم آبی ببینند و دست اندرکاران نیز کمتر به زحمت بیافتند.
حضرت آیت الله طبرسی افزود: ما از فضل و رحمت خداوند ناامید نیستیم اما نکته ای که بسیار مهم است بحث اسراف است که متاسفانه در همه زمینه ها به عنوان بخشی از عادات و فرهنگ در زندگی ما تجلی دارد.
ایشان با تاکید بر امر آموزش، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به نقش علما و روحانیت اشاره کرد و گفت: ائمه جمعه و جماعات استان آمادگی دارند تا در این زمینه با بخش آب و برق همکاری نمایند.
نماینده مقام معظم رهبری در مازندران در پایان با قدردانی از تلاش مجموعه مدیران آب و برق در استان خواستار کار بیشتر؛ حضور بیشتر و همراه کردن مردم با برنامه این صنعت در استان شد.
قبل از سخنان حضرت آیت الله طبرسی آقای دکتر محمد ابراهیم یخکشی رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان با اشاره به کاهش بی سابقه بارش در سال اخیر و کاهش 45 درصدی آبدهی رودخانه ها در استان گفت: امسال وضعیت بارش در ارتفاعات کمتر از دشت بوده و به همین دلیل ذخیره آب سدهای استان از جمله سد شهید رجایی که شاخص ترین سد استان است با کاهش 73 میلیون متر مکعبی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مواجه شده و ما به دلیل عدم ذخیره آب در سد به 17 هزار هکتار از اراضی حوزه تجن اعلام کردیم که امکان تامین آب برای کشت شالی مقدور نمی باشد.
یخکشی با تشریح اقدامات انجام شده برای مقابله با کم آبی، فرهنگ سازی و افزایش اعتماد عمومی در بخش مدیریت منابع آب را مهم برشمرد و افزود: تلاش شده با برقراری ارتباط چهره به چهره به ویژه با حضور در روستاها، مسائل، مشکلات و نحوه همکاری مردم با مدیریت منابع آب فراهم شود که روحانیون در این زمینه همکاری خیلی خوبی به عمل می آورند.
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران به برنامه های بلندمدت بخش آب اشاره کرد و گفت: برای تامین و انتقال آب استان 6000 میلیارد تومان طرح تعریف شده که با اعتبارات موجود که سالانه رقمی بین 250 الی 300 میلیارد تومان است حداقل 30 سال زمان لازم است، پس برای این مهم نیازمند مشارکت مردم و بهره گیری از ظرفیت های موجود در بخش تجهیز منابع مالی هستیم که بتوانیم آن را به کمتر از 10 سال تقلیل دهیم.
در ادامه آقای مهندس افضلی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای مازندران با اشاره به رشد مصرف در بخش برق به محدودیت های شبکه توزیع برق و اقدامات کلان این صنعت اشاره کرد و گفت: نیاز استان در بخش برق حدود 9 هزار مگاوات است برای تامین برق مورد نیاز در سال جاری با کمبود منابع مالی و خشکسالی مواجه هستیم که زمینه راهی جز صرفه جویی در مصرف برق نداریم که امیدواریم با همکاری مردم میزان خاموشی در پیک مصرف به حداقل ممکن برسد.