وی افزود: امروز اگر چالشی در بخش مدیریت تقاضا در بخش آب داریم ناشی از عدم مشارکت کافی مردم در این زمینه است که وظیفه داریم این مشارکت را نظاممند و زمینه آن را فراهم نماییم.
یخکشی با اشاره به شرایط کم آبی و تبعات ناشی از آن از جمله تعارضات اجتماعی تصریح کرد: این عامل سبب شد تا ما تعامل خود را با ذینفعان و مردم افزایش دهیم و بیشتر با آن ها گفتگو نماییم و این امر بسیاری از مشکلات ما را مرتفع کرد.
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران تاکید کرد: تجربیات بسیار ارزشمند در زمینه مشارکت مردم در بخش آب وجود دارد و در استان ما نمونه های بارز آن طراحی وساخت و مدیریت آببندان هاست و نمونه دیگر آن مدیریت آب در دشت هراز است که من آن را یک میراث فرهنگی آب استان می دانم که این نمونه ها باید مستند و بخش مثبت آن برجسته و تجربیات آن در سطح ملی و جهانی ارائه شود.
رئیس هیئت مدیره آب منطقه ای مازندران با اشاره به سیاست گذاری شورای عالی آب کشور و تصویب و ابلاغ 15 پروژه مهم از جمله توسعه و استقرار تشکل آببران و برنامه سازگاری با کم آبی که متعاقب آن ابلاغ شد مشارکت مردم در مدیریت آب امری ضروری است و به عنوان یک تکلیف باید زمینه آن را فراهم نمائیم.
دکتر یخکشی در پایان با تاکید بر کاربردی نمودن مباحث این کارگاه خواستار مشارکت مردم در امر مطالعه، طراحی، اجرا و بهره برداری پروژه ها به ویژه پروژه های بزرگ تامین آب که دولت برای اجرای آنها با محدودیت منابع مالی مواجه است شد.
در ادامه این کارگاه آقای میرزائی مدیرعامل تشکل آب بران مهر کیاکلاء در زمینه تجارب و دستاوردهای این تشکل در ی دهه گذشته در محدوده شبکه البرز سخن گفت.
سپس آقای مهندس عنایتی به روند تاسیس تشکل در پروژه بانک جهانی(البرز) مازندران اشاره کرد و آقای مهندس توکلی از روند تاسیس تشکل در استان گیلان و آقای مهندس قزل از روند تاسیس تشکل درپروژه جایگاه استان گلستان توضیحاتی را ارائه کردند.
در پایان این کارگاه آقای مهندس مهدوی فر از شرکت طوس آب، در زمینه تجربه تشکیل تشکل در استان گلستان صحبت نمود.