انجمن برنج در زمینه مدیریت و بهره برداری از منابع آب بویژه مشارکت کشاورزان با آب مازندران همکاری می کند

به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای مازندران در جلسه مشترک انجمن با مسئولان آب منطقه ای آقای دکتر محمدابراهیم یخکشی مدیرعامل آب منطقه ای مازندران باقدردانی از رویکرد و توجه انجمن برنج کشور به مباحث مدیریت منابع آب بویژه در همایش سالانه پیشرو گفت: منابع ما در بخش آب رو به تقلیل است و این روند در طی ده سال گذشته بیشتر شده و همه ما خشکسالی و کم آبی را لمس می کنیم و برای اعمال مدیریت در این بخش نیازمند سازگاری با اقلیم پیشرو هستیم لذا باتوجه به محدودیت های برداشت از منابع آب زیرزمینی سیاست مادر این بخش صیانتی است چراکه بسیاری از چاه ها در دشت های ما آبشان شور شده است و آبخوان ما توان و تحمل اضافه برداشت را ندارند و در بخش آب سطحی بدلیل عدم مهار آبها یک مقدار نگاه توسعه ای داریم چرا که تولید پایدار نیازمند منابع پایدار است و ما برای حفظ منابع آب نیازمند تغییر روش و گفتمان با تولیدکننده هستیم و این امر نیازمند همکاری تشکل ها وسازمان های مردم نهاد و قوی همچون انجمن برنج است.

ایشان افزود: برخی از روش های اتخاذ شده در بحث اعمال روش های صیانتی از جمله انسداد چاه های غیرمجاز اثر بخش نبوده و به نظر می رسد باید منطق اقتصاد آب بویژه منطقه ای کردن قیمت آن را جایگزین این روش کنیم چرا که رایگان و ناچیزبودن قیمت آب موجب افزایش و توسعه چاه های غیرمجاز در کشورشده است.

وی گفت: ما موافق ممنوعیت کشت دوم برنج در استان نیستیم و مایل هستیم تولیدکننده ما میزان تولید خود را افزایش دهد اما باید به دنبال پایداری این تولید باشیم و باید روش هایی را اتخاذ کنیم که برای تولید آب کمتری را مصرف کنیم و مباحث زیست محیطی را مدنظر داشته باشیم که با این اقدام می توانیم میزان تولید را با انجام کشت دوم افزایش دهیم.

یخکشی با اشاره به انتخاب استان های مازندران و گیلان برای کشت برنج به عنوان بخشی از مصوبه ی دولت در زمینه ی مدیریت منابع آب تصریح کرد: زیر ساخت های ما برای تامین آب برنج آماده نیست لذا باید هم در بخش مهار آب و هم در بخش ایجاد شبکه آبیاری و زهکشی این زیر ساخت را برای اجرایی شدن این مصوبه ایجاد کنیم. ما هم اکنون 170 هزار شبکه آبیاری و زهکشی در دست اجرا داریم. این شبکه گرچه دارای ردیف اعتباری معین در لایحه بودجه سالانه هستند اما اعتبار آنها اندک و تکمیل آنها سال ها به طول خواهد انجامید. طبیعی است که عدم اجرای این شبکه امکان افزایش راندمان و بهره وری را از ما سلب خواهد نمود. لذا انتظار داریم همه بویژه تشکل های مردم نهاد در این زمینه حمایت و همکاری نمایند.

در این جلسه آقای مهندس علیزاده شایق رئیس انجمن برنج کشور با اعلام آمادگی برای همکاری این سازمان مردم نهاد با مدیریت و مجموعه آب استان گفت: بحث اول ما آب است بخصوص آنکه کشاورزی خصوصا کشت برنج آب پایه بوده و ما نمیتوانیم از این مهم غفلت کنیم.

وی با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه موضوع بهره برداری از منابع آب را با عنوان یک تجربه مهم برشمرد و گفت: حوضه هراز که بزرگترین دشت تولید برنج کشور است برای حفظ منابع آب آن  باید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم تا دچار خسارت نشویم.

ایشان در پایان با قدردانی از حمایت و اعلام همکاری وزارت نیرو در برگزاری هجدهمین همایش برنج کشور تصریح نمود: این انجمن ضمن تشکیل کارگروه اختصاصی با محوریت آب آمادگی خود را در زمینه مشارکت بیشتر کشاورزان، توسعه و استقرار تشکل های منطقه ای و همچنین توسعه زیرساخت های بخش آب اعلام می دارد.

 

کد خبر: 1702
  تاریخ خبر : 1397/07/25
 625
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 40
  • بیشترین بازدید همزمان : 303
  • بازدید امروز : 3,199
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 19,835,195
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/03 19:11:33
  • شناسه IP شما : 3.133.155.48

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : ساری کیلومتر 3 جاده ساری - قائمشهر
  • کدپستی : 4815898643
  • تلفن : 4-01133347801
  • فاکس : 01133347800
  • پست الکترونیکی : info[at]mzrw.ir
  • پیامک : 030007650007574
  • تلفن گویا : 1821