1/5 میلیارد مترمکعب از آب کشاورزی استان از آب بهنگام رودخانهها بدون آنکه سد مخزنی داشته باشیم، تأمین میشود
به گزارش روابط عمومی آب منطقهای مازندران، در چهارمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان،آقای محمدابراهیم یخکشی مدیرعامل آب منطقهای مازندران، با اعلام این مطلب گفت: افزایش و کاهش بارندگی، به شدت استان ما را تحت تأثیر قرار خواهد داد.بطوریکه گاهی کاهش ١ میلیمتر بارندگی در استان، اثرات آن به اندازه ١٠ میلیمتر خواهد بود.
یخکشی با اشاره به اینکه در ٢ ماهه اول سال آبی(مهر و آبان ٩٨) شاهد بارندگیهای بسیار خوب در استان بودیم، بطوریکه در این مدت میزان بارش ما ٢٢٠ میلیمتر بوده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ٢٢درصد افزایش نشان میدهد، گفت: البته این بارشها سبب شد تا شاهد طغیان رودخانهها و سیلاب در مناطق مختلف استان باشیم اما اقدامات انجام شده جهت پیشگیری به ویژه لایروبی و ساماندهی رودخانهها سبب شد تا میزان خسارت به حداقل ممکن تقلیل یابد و سیلابها عمدتاً به دریا تخلیه شوند.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران تصریح کرد :امسال به لحاظ ذخیرهسازی آب در سدها حجم آب ذخیره شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ١٠٠ میلیون مترمکعب بیشتر است و ما برای مدیریت سیلابهای احتمالی نیازمندیم آب برخی از سدها از جمله البرز را تخلیه کنیم و اگر این سدها نبودند، در دو _سه سیل گذشته، میزان خسارت در پاییندست خیلی زیاد بود.
ایشان در پایان گزارش خود در زمینه آخرین وضعیت منابع آب، حجم آبدهی رودخانهها را در ٢ ماهه اول سال آبی، قابل توجه بیان کرد و افزود: امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته آبدهی رودخانهها حدود ٩٧ درصد افزایش داشته و حجم آبدهی رودخانههای مهم استان از جمله تجن، تالار، نکارود، هراز، بابلرود، چشمهکیله و چالوس حدود ۵٨٠ میلیون مترمکعب بوده است.
در این جلسه آقای مهندس رضوی مدیرکل هواشناسی استان مازندران گفت: شرایط استان به گونهای است که هر سامانهای استان را تحت تأثیر قرار میدهد. لذا پیشبینی فصلی کار دشواری است، اما با تلاش و تحلیلی که مجموعه ما انجام داد پیشبینی میشود در دی و بهمن ماه ٢ درجه افزایش دما داشته باشیم و در آذر و اسفند، نیم درجه و بارش ها نیز در آذر و اسفند نرمال و بالاتر از نرمال، اما در دی و بهمن کمتر از نرمال خواهد بود.
کد خبر: 1884
تاریخ خبر : 1398/09/19
آخرین بهروزرسانی : 1398/09/19
650