نفوذ آب شور، ماسهدهی چاهها و افت کیفیت آب آبخوانها از مهمترین مشکلات بهرهبرداری آب زیرزمینی مازندران است.
به گزارش روابط عمومی آب منطقهای مازندران: آقای دکتر سید مهدی عمادی مدیر حفاظت منابع آب شرکت با بیان چالشهای منابع آب استان، عمده مشکلات را ناشی از حفر چاه غیرمجاز و برداشت اضافه از آبخوان از سوی بهرهبرداران ذکر کرد.
وی با اشاره به برشمردن شاخصهای زمینشناسی در منابع آب گفت: تشکیلات زمینشناسی استان عمدتاً ماسهسنگها، کنگلومراها و سنگ آهک لار بوده که محدوده آبرفتی دشتهای ما از رسوبات آبرفتی و آهکی تشکیل شده و سنگ کف آبخوانهای ما رس، مارن و آب شور بوده. لذا بهرهبرداران باید با شناخت از منابع آب زیرزمینی بهرهبرداری کنند که این امر مستلزم مراجعه به مجموعه آب منطقهای و بهرهگیری از نقطهنظرات کارشناسان این مجموعه است.
ایشان با بیان اینکه ٢٠درصد از چاههای کشور به لحاظ تعداد در استان مازندران قرار دارد اما میزان تخلیه آن حدود ٣درصد از تخلیه آب زیرزمینی کشور است و ما برای مدیریت و نظارت در بخش آب زیرزمینی نیازمند مشارکت بهرهبرداران و ذینفعان هستیم.
دکتر عمادی افزود: بر اساس اطلاعات موجود هماکنون بالغ بر ١۴٨هزار حلقه چاه در استان وجود دارد که رقمی در حدود ١میلیارد و ٣٠٠ میلیون مترمکعب سالانه از آن برداشت میشود.
عمادی تصریح کرد: عمده این چاهها یعنی بالغ بر ٩٧درصد مربوط به چاههای کشاورزی است که سالانه به طور متوسط حدود ٩٠٠ میلیون تخلیه و مابقی مربوط به شرب، بهداشت، صنعت و خدمات است.
مدیر حفاظت منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران میزان افت سطح آب زیرزمینی درازمدت استان را ٠/۶۶ متر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بیشترین افت مربوط به دشت بهشهر_بندرگز بوده که میزان افت آن بالغ بر ١/۵٧ متر میباشد و این موضوع این دشت در ردیف یکی از دشت های ممنوعه کشور قرار داده است.
وی در پایان مهمترین اقدامات شرکت جهت بهبود سفرههای آب زیرزمینی را توجه ویژه به آببندانها(تغذیه آب زیزمینی )، احداث سدهای لاستیکی در مصب رودخانهها به دریا، انتقال آب درونحوضهای، تفکیک آب شرب از غیرشرب در محدوده شهری، نصب کنتورهای هوشمند حجمی و انسداد چاههای غیرمجاز برشمرد
کد خبر: 1905
تاریخ خبر : 1398/11/02
مدیر روابط عمومی
680