یخکشی با اشاره به اینکه اقتصاد استان آب پایه است و اتکای مدیریت منابع آب استان بر آب های سطحی است گفت: دو سوم پتانسیل منابع آب استان سطحی و یک سوم زیرزمینی است، در بخش آب زیرزمینی ما به دلیل محدودیت منابع آب زیرزمینی و تعدد چاه ها امکان توسعه از آن را نداریم اما در بخش آب سطحی تاکنون حدود 400 میلیون متر مکعب آب از طریق سدها مهار و تنظیم شده و با هدف گذاری هایی که صورت گرفت در نظر داریم میزان مهار آب سطحی استان را به رقم1870 میلیون متر مکعب برسانیم.
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران گفت: برای بهره برداری مناسب از آب های ذخیره شده و انتقال آنها نیازمند ایجاد و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی هستیم که تاکنون در استان 30 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اجرا و بهره برداری شد و حدود 170 هزار هکتار در دست اجراست که حدود یکصد هزار هکتار از شبکه آبیاری و زهکشی در دست اجرا در محدوده دشت هراز قرار دارد و این اهمیت پروژه هراز را بیش از پیش روشن می نماید .
رئیس هیأت مدیره آب منطقه ای مازندران گفت: در استان هم اکنون 10 هزار میلیارد تومان پروژه در دست اجرا داریم که 4هزار میلیارد آن مربوط به پروژه های آبرسانی و مابقی مربوط به پروژه های توسعه منابع آب از جمله سدها و شبکه های آبیاری و زهکشی است.
یخکشی با تشریح روند اجرای سد هراز گفت: امروز کارهای سخت این پروژه از جمله تونل های انحراف سرریز، نیروگاه، فرازبند انجام شده و کار خاکریزی بدنه سد نیز شروع شده وبخشی از خاکریزی به ارتفاع 29 متر از پی انجام شد و مشکل عمده تعیین منابع مالی است که اگر بتوانیم با کمک شما نمایندگان مشکلات اعتباری این پروژه را حل کنیم این طرح می تواند حداکثر طی سه سال آینده به مرحله آبگیری برسد و مردم پایین دست این سد که شامل 14 شهر و 500روستا هستند از منابع آن بهره برداری نمایند.
در ادامه آقایان دکتر حاجی پور و باقرزاده نمایندگان مردم شهرستان های آمل و بابلسر و فریدونکنار ضمن با اهمیت خواندن سد هراز برای مردم استان به خصوص دشت یکصد هزار هکتاری آن ، اعتبارات تخصیص یافته در سال های اخیر را برای این سد ناکافی دانستند و بر تسریع در تکمیل این پروژه بزرگ آبی کشور تأکید و از تلاش عوامل اجرایی این پروژه قدردانی کردند.
سپس نمایندگان مذکور از بخش های مختلف این پروژه و جاده جایگزین این سد در محور هراز بازدید و در هر مرحله توضیحات لازم از سوی مشاور طرح ارائه شد.
شایان ذکر است سد هراز با ارتفاع 150متر و با حجم مخزن 230 میلیون متر مکعب با پیشرفت بدنه 40درصد در دست اجراست که علاوه بر تامین آب شرب جمعیت 1.2 میلیون نفری شهرها و روستاهای پایین دست، قادر است آب کشاورزی 100 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان را تامین نماید و با احداث نیروگاه در پایین دست این سد امکان تولید انرژی برقابی به ذخیره 170 گیگا وات در سال فراهم می شود. ضمن آنکه سیلاب های مخرب مهار و گردشگری منطقه نیز رونق می گیرد.