وی با اشاره به ضرورت صیانت از منابع آب در دشت های استان به خصوص دشت ممنوعه و پایلوت استان گفت: به موازات توسعه برنامه اقتصادی باید به جنبه های حفاظتی و صیانتی آب توجه ویژه ای داشته باشیم.
رازجویان افزود: مباحث صیانتی در یک دشت پایلوت نیازمند تعامل و همکاری همه دستگاه ها و سازمان ها بوده و باید به صورت یکپارچه برنامه تدوین و اجرا گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران تصریح کرد: دردشت ممنوعه بهشهر و بند گز باید تلاش کنیم برنامه های مرمت و بازسازی آب بندانها، مباحث آبخیزداری و آبخوان داری و همچنین مدیریت حفر و بهره برداری چاه در اولویت قرار گیرد.
قبل از سخنان معاون هماهنگی امور عمرانی استان آقای دکتر محمدابراهیم یخکشی با ارائه گزارشی از برنامه های طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب در دشت پایلوت بهشهر و بندرگز گفت: دشت شرق مازندران جزء دشت های ممنوعه کشور است و امکان توسعه کشت در این دشت وجود ندارد. تالاب میانکاله نیز جنبه های زیست محیطی آن برای استان و کشور مهم می باشد. همچنین تقاضا برایی آب در این دشت زیاد بوده و حجم کسری مخزن تجمعی این دشت با 3 متر افت تراز آبخوان به 42 میلیون متر مکعب رسید که با اجرای بخشی از برنامه های تعادل بخشی در طی سه سال گذشته 16میلیون متر مکعب آن جبران شد و ما باید اقدامات ترویجی و همچنین اجرای پروژه های ذخیره سازی را در این دشت توسعه بدهیم.
یخکشی افزود: در این مدت حدود 1000 فقره از پروانه چاه های کشاورزی تعدیل و اصلاح شد. بیش از 120 حلقه چاه غیرمجاز در این دشت مسدود و 34 دستگاه حفاری غیرمجاز نیز توقیف گردید.
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در ادامه با تشریح برش برنامه های سازگاری با کم آبی این دشت، از مدیران دیگر دستگاه های عضو خواست مشارکت بیشتری در اجرای برنامه های این دشت داشته باشند.
در این جلسه همچنین درخصوص نحوه اجرای دستورالعمل ناحیه بندی استقرار کاربردی در حریم کیفی منابع آب بحث و تبادل نظر شد و مقرر گردید پیشنهادهای ارائه شده به وزارت نیرو منعکس شود.