به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای مازندران یخکشی عنوان کرد: مدیریت مصرف مهم ترین بخش در سازگاری با کم آبی است و بخش دوم توسعه زیرساخت هاست که با احداث زیرساخت می توان از هدر رفت آب جلوگیری کرد و اقدامی دیگر در این حوزه توجه به بازچرخانی آب و استفاده چند باره در کشاوزی است که می تواند بهره وری بیشتری را به همراه داشته باشد.
ایشان ضمن اشاره به وضعیت خوب سدها، افزود: در سال آبی فعلی در پایین دست سدها مشکل تامین آب وجود ندارد و مردم در نظر داشته باشند که سد ها هرچند پر باشند در خشکسالی های ادامه دار که به بیش از دو سال طول میکشد نمی توان پاسخگو کشاورزان باشد و نیازمند مدیریت منابع آب است.
وی در خصوص ممنوعیت کشت دوم نیز خاطر نشان کرد: در سال آبی فعلی در بعضی از مناطق کشت اول با مشکل مواجه هستیم و با نوبت بندی یا آبیاری دوره ای در حال رها سازی آب هستیم که در شرایط فعلی هیچگونه امکانی برای کشت دوم وجود ندارد.
دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی استان بیان کرد: در استان کارگروه سازگاری با کم آبی با ریاست استاندار مازندران و عضویت کلیه دستگاه های اجرایی مرتبط تشکیل شده است و برای هر سازمان وظایفی برای انجام اقدامات سازگاری با کم آبی در نظر گرفته شده است.
در ادامه گفتگو با توجه به گزارش شبکه خبری آب ایران به وضعیت آب و هوایی، رضوی مدیرکل سازمان هواشناسی روی خط آمدند و ضمن تایید صحبت های مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران افزود: استان مازندران به صورت میانگین نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش بارش داشته و در بعضی از مناطق (شرق استان تا شهرستان ساری) 40 درصد کاهش بارندگی داشتیم و در زمستان نیز با میانگین 4.5 درجه افزایش دما مواجه بودیم که به طبع وضعیت نگه داشت در بالا دست را نیز از دست داده ایم.
رضوی خاطرنشان کرد: در استان مازندران با توجه به اقلیمی که وجود دارد نمی توان پیش بینی های فصلی دقیقی را بدست آورد و به پیش بینی های سه ماهه و شش ماهه اعتمادی نیست.
سپس شهیدی فر مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران در ارتباط تلفنی نکات مهمی را به مردم در خصوص مدیریت مصرف، نوبت بندی در آبیاری و کشت جایگزین بجای کشت برنج ارائه دادند.