به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، محمدابراهیم یخکشی با اشاره به تلاش وزارت نیرو برای افزایش زیرساختهای برقآبی در سراسر کشور، اظهار کرد: در یک سال گذشته دو واحد نیروگاه برقآبی با ظرفیت 0.15 مگاوات با اتکا به طراحی و ساخت داخل به بهرهبرداری رسید که هر دو واحد اکنون در مرحله آزمایش و راهاندازی قرار دارد.
وی افزود: یکی از این واحدها با سرمایهگذاری 350 میلیون تومانی در شهرستان بابل و حاشیه سد انحرافی رئیسکلا ایجاد شده که اکنون تقریبا آماده بهرهبرداری است و برق تولید شده از آن نیز وارد شبکه میشود. ظرفیت تولید برق این نیروگاه در سال 0.17 گیگاوات است. نیروگاه دیگر نیز با سرمایهگذاری دو میلیارد و 500 میلیون تومانی و ظرفیت تولید سالانه 1.40 گیگاوات برق در رامسر و پای سد میجران ساخته شده است.
یخکشی خاطرنشان کرد: علاوه بر این دو پروژه که به مرحله بهرهبرداری رسمی نزدیک شدهاند، برای اجرای 10 نیروگاه برقآبی با ظرفیت مجموع 30 مگاوات و توان تولید سالانه 130گیگاوات نیز با سرمایهگذاران بخش خصوصی قرارداد منعقد شده است که در مرحله انجام مقدمات اجرایی قرار دارند. از این 10 نیروگاه هشت طرح در شهرستان آمل و دو طرح در شهرستان نور واقع شدهاند. حجم سرمایهگذاری این 12 پروژه مجموعا 915 میلیارد و 790 میلیون تومان برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران با اشاره به برنامهریزی برای افزایش تعداد نیروگاههای برقآبی در استان با سرمایهگذاری بخش خصوصی اظهار کرد: در مازندران 80 نقطه دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برقآـبی با ظرفیت مجموع 500 مگاوات شناسایی شده است که به مرور با جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی میشود. لذا از سرمایهگذاران خواستیم که در این عرصه سرمایهگذاری کنند.
یخکشی افزود: علاوه بر این موارد، تعداد زیادی ظرفیت ایجاد نیروگاه کوچک زیر یک مگاوات (میکرو) نیز وجود دارد که چنانچه مردم تمایل داشته باشند زمینه خوبی برای سرمایهگذاری هستند. در حال حاضر تاسیسات برقآبی سد شهید رجایی تنها زیرساخت تولید برق از نیروی آب در مازندران است که توسط سه واحد نیروگاهی این مجموعه سالانه بیش از ۵۵ هزار مگاوات-ساعت برق تولید و به شبکه توزیع برق تزریق میشود.