وی افزود: برای تامین آب شرب استان طرح جامعی تهیه شد که ۵۰ شهر و دو هزار روستای ما را پوشش میدهد.اما به ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا با اجرای اینطرحها کمبود موجود برطرف شود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: طبق این طرح جامع باید ۱۶ متر مکعب ظرفیت تصفیهخانه داشته باشیم که اکنون به سه متر مکعب رسیدهایم.
یخکشی گفت: امروز در یکی از مجتمعها طرح آبرسانی به بابل، بابلسر، فریدونکنار و شهرها و روستاهای مسیر به نقطه مطلوبی رسیدیم و از خط انتقال ۹۰ کیلومتری تعریف شده، ۷۰ کیلومتر اجرا شد. این پروژه از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و به دلیل مسائلی طی سالهای اخیر تقریبا متوقف شده بود، اما از سال گذشته با تلاش و حمایت استاندار و ورود معاون عمرانی شتاب بیشتری گرفت و آب را به بابلسر رساند.
وی اظهار کرد: اثرگذاری این پروژه از این لحاظ است که بابلسر همیشه در تامین آب آشامیدنی مشکل داشت. این شهر محل تجمع مسافران است و هر سال مشکل داشتیم. با اجرای این پروژه مشکلات این شهر و شهرهای مسیر حل شد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران تصریح کرد: تداوم اجرای این پروژهها میتواند همه مشکلات تامین آب را حل کند. اگر میخواهیم از مزیتهای استان برای توسعه اقتصادی کشور استفاده کنیم حتما باید به بخش آب در این استان توجه شود.
یخکشی با تاکید بر اینکه اقتصاد مازندران آبپایه است، گفت: بخشهای اقتصادی شاخص استان یعنی گردشگری، کشاورزی و خدمات مازندران به آب وابسته است. با توجه به ظرفیتها و ویژگیهای اقتصادی استان که مد نظر دولت محترم است ضرورت دارد به این بخش توجه ویژه شود.
وی افزود: بر خلاف تصور عموم جامعه در بخش تامین آب کشاورزی استان با مشکل مواجهیم. با وجود اینکه مازندران قطب تولید برنج است و اکنون حدود ۱.۲ میلیون تن برنج تولید میکنیم که این ظرفیت قابل افزایش هم هست، اما در بخش مهار آبهای سطحی عقبیم و ۱۰ درصد آبهای سطحیمان را مهار کردیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران گفت: ما در بخش کشاورزی نیز مانند بخش آب شرب، تابستانها به آب بیشتر نیاز داریم و طبیعتا آب کافی را در تابستان در اختیار نداریم. در حال حاضر ۷۰ درصد ظرفیت تنظیم آب کشاورزی ما وابسته به آب جاری رودخانهها و بارندگی است.
یخکشی اظهار کرد: این روش تامین آب با توجه به شرایط موجود بارندگیها نمیتواند ما را به رشد حداکثری تولید محصولات کشاورزی برساند. اگر آب کشاورزی را تامین کنیم میتوانیم تا ۵۰۰ هزار تن به توان تولید برنج بیفزاییم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی سدهایی را برنامهریزی کردیم تا به مهار ۴۰ درصدی آبهای سطحی برسیم. ۱۷۰ هزار هکتار شبکه آبیاری نیز در دست ساخت داریم که حمایت مالی میتواند ما را به مقصود برساند.