استاندار مازندران در بازدید از سد هراز خبر داد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، سید محمود حسینیپور عصر روز شنبه-۲۷ خرداد- در حاشیه بازدید از پروژه سد هراز و جاده جایگزین که با حضور مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران، معاون عمرانی استاندار، نماینده آمل و تعدادی از مدیران ارشد استان و شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه طی دو سال گذشته و از زمان روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم توجه ویژهای به این پروژه شده و شاهد افزایش سرعت اجرای این طرح مهم هستیم.
وی افزود: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تا کنون بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این پروژه تخصیص یافت و امسال نیز دولت ۲۹۰ میلیارد تومان برای سد هراز در نظر گرفته است.
نماینده عالی دولت در مازندران درباره آخرین وضعیت روند اجرایی پروژه سد هراز گفت: کل پروژه شامل سد و جاده جایگزین اکنون به پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصدی رسیده و تلاش بر این است که با تامین به موقع اعتبارات از منابع مختلف سرعت عملیات اجرایی افزایش یابد.
حسینیپور با بیان اینکه طبق آخرین برآوردها در حال حاضر حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه نیاز است، خاطرنشان کرد: یکی از مسیرهای تامین اعتبار که مد نظر داریم مولدسازی داراییهای دولت در مازندران است که بخشی از بودجه مورد نیاز سد هراز را میتوان از این راه تامین کرد.
وی اظهار کرد: در صورت تامین اعتبارات لازم پروژه حدود ۳ سال دیگر به بهرهبرداری میرسد. تمام تلاش ما نیز تکمیل سد و جاده جایگزین هراز در این دولت است. زیرا این سد برای مازندران و اقتصاد کشاورزی این استان نقشی حیاتی و استراتژیک دارد و نگاه دولت نیز به اقتصاد کشاورزی جدی و اولویتدار است.
استاندار مازندران به فرصتسازیهای سد هراز در حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به تردد دائمی مسافران از مسیر هراز به مازندران و جاذبههای طبیعی این محور، آبگیری سد هراز میتواند این منطقه را به یکی از مقصدها و مسیرهای منحصربهفرد گردشگری تبدیل کند تا علاوه بر مسافران، مردم منطقه نیز از مواهب اقتصاد گردشگری بهرهمند شوند. از مردم شریف شهرستان آمل بابت صبوریشان در اجرای این پروژه سپاسگزاریم و امیدواریم با سرعت دادن به اجرای این پروژه و تکمیل آن، بتوانیم پاسخ این همراهی و صبوریشان را بدهیم.
حسینیپور درباره جاده جایگزین سد هراز نیز اظهار کرد: تا تکمیل عملیات اجرایی جاده جایگزین هنوز فاصله داریم. اما قرار است یک محور از این مسیر که ایمنی آن تامین شده باشد زیر بار ترافیک برود. پیشبینی میشود این مسیر تا خرداد سال آینده به بهرهبرداری برسد و پس از آن محور بعدی تکمیل شود.
استاندار مازندران همراه با سایر مدیران، علاوه بر بازدید از کارگاه سد هراز، از محل اجرای جاده جایگزین و سایت دپوی زباله عمارت نیز بازدید کرد.
سد مخزنی هراز از نوع خاکی با هسته رسی است که با ارتفاع ۱۵۰ متر و طول تاج ۳۷۳ متر ساخته میشود. عملیات اجرایی این سد که روی رودخانه هراز در حال ساخت است، سال 1388 آغاز شد. حجم مخزن این سد ۶۵۰ میلیون متر مکعب است و پس از بهرهبرداری بزرگترین سد مازندران به شمار خواهد آمد.
قابلیت سد هزار تامین آب کشاورزی ۱۱۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی دشت هراز، آب آشامیدنی ۱۴ شهر و حدود ۵۰۰ روستای منطقه و همچنین تامین انرژی برقابی به میزان ۲۵ مگاوات و کنترل سیلاب و بهبود شرایط زیستمحیطی است.