معاون پارلمانی وزیر نیرو:
به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، احمد حیدری روز چهارشنبه -14 تیر- در یکصد و بیستوهفتمین جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق مازندران که با حضور مدیران آب و برق استان در شرکت برق منطقهای مازندران برگزار شد، اظهار کرد: به برکت جمهوری اسلامی طی چند هه اخیر شاهد رشد چشمگیری در گسترش زیرساختهای آب و برق هستیم و خدمات شایانی در آب و برق به مردم ارائه شد. اما معتقدیم که این مقدار هنوز کافی نیست و باید با استفاده از توان داخلی نیازهای موجود را برطرف کرد.
وی افزود: وقتی وزارت نیرو را تحویل گرفتیم 92 هزار میلیارد تومان بدهی داشتیم که رقم بزرگی است. البته خوشبختانه این بدهی در حال کم شدن است. طی این دو سال بیش از 50 هزار میلیارد تومان از این بدهی تسویه شده است.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: وقتی یارانهها اجرا شد برق را 40 تومان میفروختیم و دلار 800 تومان بود. الان دلار به 50 هزار تومان رسیده و برق را 100 تومان به مردم میدهیم. یعنی قیمت برق 2.5 برابر شد، اما قیمت دلار به بیش از 50 برابر افزایش یافت.
حیدری تصریح کرد: برق را از نیروگاهدار به طور متوسط بین 600 تا 700 تومان خریداری میکنیم، اما به مصرفکننده 100 تومان میفروشیم. طبیعتا در چنین شرایطی مشکل مالی و ناترازی ایجاد میشود. اما این روند نباید تاثیری در خدمترسانی به مردم داشته باشد. چون شاکله نظام جمهوری اسلامی خدمترسانی به مردمی است که خوب درخشیدند و پای انقلاب ایستادند.
این مسئول گفت: مدیران باید تلاش مضاعفی کنند تا راههای مختلفی بیابیم. در دو سال گذشته بودجه 45 هزار میلیاردی وزارت نیرو با کمک دولت و مجلس به بیش از 245 هزار میلیارد تومان افزایش یافت که این اعتبارات باعث شد جهشی ایجاد شود. در هر استانی اکنون دستکم چند پروژه فعال مرتبط با آب و برق داریم.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: در حالی که بالاترین نرخ تولید برق نیروگاهی ما 4 هزار و 500 مگاوات بود که سال 1389 ثبت شد، تولید نیروگاهی ما در سالهای 1400 و 1401 حدود 7 هزار مگاوات بود. یعنی رکورد کشور بیش از 70 درصد افزایش یافت. این در حالی است که در 8 سال دولتهای یازدهم و دوازدهم به طور متوسط سالی 1620 مگاوات تولید برق داشتیم. اما در دو سال ابتدایی دولت سیزدهم به اندازه 5 سال از عمر دو دولت قبلی برق تولید شد.
حیدری خاطرنشان کرد: همین که در پروژه سد هراز با تلاش همکاران در آبمنطقهای طی این دو سال به اندازه 10 سال کار شد یعنی با وجود ناترازی امکان اجرای پروژهها وجود دارد.
در این جلسه مدیران صنعت آب و برق مازندران از جمله مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران نیز به تشریح اقدامات، الزامات و اولویتهای مد نظر در زمینه آب و برق استان پرداختند.