به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، حیدر داوودیان روز سهشنبه -20 تیر- همراه با تعدادی از مدیران این دستگاه اجرایی با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در مازندران با آیتالله محمدباقر محمدی لایینی دیدار و گفتوگو کرد و اقدامات انجام شده توسط شرکت آبمنطقهای به منظور تامین آب کشاورزی و آشامیدنی را شرح داد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران در این دیدار علاوه بر تشریح برخی از آمارهای مرتبط با منابع آبی استان، توانمندی استان برای تامین و ذخیره آب را نیز بیان کرد.
وی اظهار کرد: مازندران به اندازه کافی و حتی مازاد بر نیاز آب دارد. اما به دلیل ناکافی بودن سازههای مهار آب سطحی بخش زیادی از این آب هدر میرود. حیدر داوودیان با اشاره به تغییر اقلیم رخ داده طی سالهای اخیر، افزود: شکل بارندگیهای ما طی سالهای اخیر تغییر کرده و شاهد بارشهای شدید کوتاهمدت هستیم که سبب بروز سیلاب میشود و میزان اثرگذاری مثبت بارشها را کاهش میدهد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران گفت: با ترسیم و تدوین برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در تلاش هستیم که وضعیت تأمین آب در استان به شرایط مطلوب نزدیک شود.
داوودیان اظهار کرد: با بهرهبرداری کامل از سد گلورد تا دهه فجر امسال و ساخت سد هراز میتوانیم توان مهار آبهای سطحی مازندران را از 10 درصد به بیش از 30 درصد برسانیم. ساخت سدهای زارمرود، سجادرود بابل، آزارود در غرب استان و سد چرگت نیز در برنامهریزیهای بلندمدت ما قرار دارد. با اجرای این برنامههای میانمدت و بلندمدت میزان مهار آبهای سطحی مازندران به بیش از 50 درصد میرسد. اجرای شبکههای آبیاری و زهکشی نیز در دستور کار قرار دارد. تا کنون از 230 هزار هکتار زمینهای کشاورزی در حدود 50 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اجرا شده و برای بقیه اراضی نیز برنامهریزی لازم انجام شده است. در گلورد پیشرفت 75 درصدی شبکه آبیاری و زهکشی را شاهد هستیم. شبکه آبیاری تجن در حال بهرهبرداری است. شبکه آبیاری و زهکشی البرز نیز 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. برای شبکه هراز هم پیمانکار انتخاب شده و امیدواریم همزمان با ساخت سد هراز بتوانیم شبکه را نیز اجرایی کنیم.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران با اشاره به شرایط نامطلوب آبی در استان طی سال آبی جاری تصریح کرد: با تلاش همکاران ما امسال در حالی که پیشبینی میشد حدود 70 هزار هکتار از کشتزارهای استان امکان کشت نداشته باشند، شاهد عبور از بحران خشکسالی هستیم و کشت انجام شد.
داوودیان ضمن تشریح برخی اقدامات انجام شده به منظور مقابله با خشکسالی در سال جاری افزود: با همراهی کشاورزان توانستیم مدیریت مناسبی بر منابع آبی استان داشته باشیم و مساحت کشتزارهای دارای تنش آبی به کمتر از 10 هزار هکتار برسد.
آیتالله محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در مازندران نیز در این نشست ضمن بیان برخی مسائل حوزه آب در مازندران و تاکید بر پیگیری برای تکمیل پروژههای نیمهتمام آب استان ، رهنمودهای لازم را ارائه کرد.