به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، سید محمد موسوی با بیان اینکه بارش مستمر و مناسب باران منجر به افزایش آورد رودخانهها و ارتقاءِ ذخیره آب در سدهای استان شد، اظهار کرد: میانگین بارندگیهای سه روز اخیر در مازندران 32.7 میلیمتر بود.
وی افزود: از ابتدای بارشها تا صبح امروز -چهارشنبه- نزدیک به هفت میلیون متر مکعب آب وارد مخزن سدهای استان شده که با توجه به جاری شدن سیلاب در سرشاخههای سدها ذخیرهسازی همچنان در حال انجام است و میزان ذخیره آب باز هم افزایش مییابد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: در سد شهید رجایی تا کنون حدود 3.5 میلیون متر مکعب ذخیرهسازی صورت گرفته و مجموع حجم آب ذخیره شده در این سد از 75.5 میلیون متر مکعب فراتر رفته است.
موسوی درباره ذخیره سد آیتالله صالحی مازندرانی هم گفت: در این سد نیز از بارشهای اخیر تا کنون ۳ میلیون متر مکعب به ذخیره اضافه شده و حجم فعلی آب موجود در مخزن به 138 میلیون متر مکعب رسید.
به گفته وی در سایر سدهای کوچک استان نیز با وجود تخلیه سد برای مصرف کشاورزی ذخیرهسازی مجدد صورت گرفته و برخی از این سدها نیز سرریز داشتند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به نقش بارندگیهای بههنگام در مدیریت مصرف آب و تأمین آب مورد نیاز کشتزارهای استان، گفت: خوشبختانه این بارندگیها در دشت هراز اثرگذاری مطلوبی داشت. دبی رودخانه هراز در پی این بارندگیها به بیش از 30 متر مکعب رسید که با مدیریت صورت گرفته برای مصارف کشتزارها تقسیم و توزیع شد.
موسوی با بیان اینکه دبی فعلی رودخانه هراز ۲۴ متر مکعب بر ثانیه است، اظهار کرد: کل حجم آورد هفت رودخانه مهم استان شامل تالار، هراز، چالوس، بابلرود، چشمهکیله، تجن و نکارود طی سال آبی جاری -از یکم مهر 1402 تا پنجم اردیبهشت- یک میلیارد و 260 میلیون متر مکعب بود که 27 درصد نسبت به درازمدت کمتر است.
به گفته وی مجموع بارندگی ثبت شده در مازندران از ابتدای سال آبی جاری تا کنون 466 میلیمتر بود که نسبت به درازمدت 3 درصد و نسبت به پارسال که 315 میلیمتر بود 48 درصد افزایش دارد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به پیشبینی بروز تنش آبی در نزدیک به 32 هزار هکتار از کشتزارهای سراسر استان تصریح کرد: هرچند که در بارشها امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اما با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و افت برخی شاخصهای منابع آبی نسبت به درازمدت، همراهی مردم و به ویژه کشاورزان برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کمآبی ضروری است.