مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، حیدر داوودیان در دیدار با عمران عباسی نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی و جمیله قایی پاشا فرماندار سوادکوه شمالی اظهار کرد: با توجه به گستره زیاد و جمعیت قابل توجه این حوزه انتخابیه و نقش این شهرستانها در تامین محصولات باغی و کشاورزی، طرحهای متعددی در حوزه آب توسط آب منطقهای در این پنج شهرستان در حال اجرا است که برای تکمیل و بهرهبرداری این طرحها به همراهی مردم و پیگیری نمایندگان و سایر مسئولان نیاز داریم.
وی افزود: با توجه به نقش این حوزه انتخابیه در تامین محصولات باغی، مرکبات و برنج، کمک به تامین اعتبار و برداشتن برخی موانع پیش روی اجرای این طرحها که در بخشهای تامین آب آشامیدنی، آبیاری و زهکشی و مهندسی رودخانه تعریف شدهاند میتواند به توسعه اقتصادی منطقه کمک کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: یکی از طرحهای مهمی که در این منطقه پیگیر اجرایی شدن آن هستیم و تحقق آن از ضرورتهای منطقه محسوب میشود، سد کسیلیان است که با هدف تامین آب آشامیدنی از منابع سطحی برای مصرف ساکنان شهرستانهای قائمشهر، سیمرغ، جویبار و سوادکوه طراحی شده است.
داوودیان اظهار کرد: اهمیت ساخت این سد علاوه بر نیاز به آب اشامیدنی پایدار و باکیفیت، از نظر محیط زیستی هم بسیار بالا است. زیرا در حال حاضر بخش زیادی از آب آشامیدنی قائمشهر، جویبار و سیمرغ از منابع زیرزمینی و چاههای متعدد تامین میشود که این برداشتها در درازمدت به سفرههای زیرزمینی منطقه آسیب وارد میکند.
وی تصریح کرد: مطالعات این سد به طور کامل انجام شده و برخی دغدغههای محیط زیستی سبب شد که هنوز نتوانیم عملیات اجرایی سد را آغاز کنیم. انتظار داریم که با همراهی مردم و پیگیری نمایندگان مردم این حوزه انتخابیه در مجلس، موانع اداری پیش روی ساخت این سد برطرف شود تا گام اجرایی اولیه برای ساخت سد کسیلیان آغاز شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به وجود نزدیک به 24 هزار حلقه چاه در پنج شهرستان قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی گفت: حدود 70 درصد چاهها در این منطقه به تمدید پروانه نیاز دارند. با توجه به وضعیت منابع آبی زیرزمینی ضروری است به منظور برداشت مدیریت شده از این منابع، پروانههای بهرهبرداری چاهها اصلاح و تمدید شود که در این زمینه نیازمند همراهی بهرهبرداران هستیم.
داوودیان با اشاره به اجرای طرحهای متعدد مهندسی رودخانه و ساخت سدهای انحرافی در این پنج شهرستان اظهار کرد: با توجه به عبور رودخانه مهم تلار از این شهرستانها یکی از اولویتهای ما ساخت دیوارههای حفاظتی در مناطق حادثهخیز است.
وی افزود: ایجاد سدهای انحرافی در این شهرستانها نیز طی سالهای اخیر با هدف مهار و مدیریت آبهای سطحی برای تامین آب کشاورزی با جدیت بیشتری دنبال میشود.