به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهی مازندران، مراسم افتتاحیه نخستین مدرسه فصلی شرکت آب منطقهای مازندران امروز -یکشنبه- با حضور مدیرکل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران، مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران، رئیس مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر و جمعی از اساتید دانشگاه و دانشجویان در سالن کنفرانس مجتمع آموزشی بهزیستی مازندران برگزار و فعالیت مدرسه فصلی تخصصی و پژوهشی مرتبط با منابع آب آغاز شد.
مدیرکل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران در این مراسم گفت: هدف اصلی و مهم از برگزاری این مدرسههای فصلی برای دانشجویان برگزیده و برتر رشتههای مرتبط با منابع آب، افزایش توجه نخبگان این حوزه برای ورود به حوزه پژوهش و ایدهپردازی در زمینه مدیریت منابع آب است.
مجتبی نوری افزود: خوشبختانه در یک دهه اخیر با اجرای برنامههای مشابه برای دانشجویان شاهد رشد فعالیتهای علمی بین دانشجویان و پژوهشگران در حوزه آب هستیم و تلاش بر این است که با بهرهگیری از تجارب اساتید برگزیده رشتههای مرتبط با منابع آب، این روند تشدید شود.
وی اظهار کرد: مسائل مربوط به آب در کشور ما متعدد است و با توجه به شرایطی که در بخش منابع آب کشور وجود دارد، نیاز است تا نخبگان مشارکت بیشتر و پررنگتری در زمینه ارائه راهکارهای مناسب در بخش مدیریت منابع آب و مصرف در حوزههای مختلف داشته باشند.
مدیرکل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران از برنامهریزی برای حمایت از پایاننامههای برتر در حوزه آب و محیط زیست توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران خبر داد و گفت: برنامهریزی شده تا از سه موضوع شاخص که توسط دانشجویان حاضر در این دوره برای پایاننامهشان انتخاب میشود حمایت کنیم.
آمادگی آب منطقهای مازندران برای هماندیشی با نخبگان دانشگاهی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران نیز در این مراسم ضمن تشریح برخی نکات مربوط به وضعیت منابع آبی در مازندران گفت: مازندران بر خلاف باورهایی که در مورد شرایط آبی آن بین مردم وجود دارد، با چالشهای متعددی در این زمینه مواجه است.
حیدر داوودیان افزود: افت تراز آبهای زیرزمینی در این استان چالشهایی را برای این منابع مهم آبی ایجاد کرده و اگر به سمت کاهش بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی پیش نرویم، در آینده نه جندان دور با چالشهای مهمی مواجه میشویم.
وی با اشاره به گردشگرپذیر بودن مازندران خاطرنشان کرد: مازندران علاوه بر اینکه استانی گردشگرپذیر است و سالانه میزبان میلیونها گردشگر است، طی سالهای اخیر به مقصد مهاجرت شهروندانی از سراسر کشور تبدیل شده و اکنون فشار بر منابع آبی این استان قابل مقایسه با 2 دهه پیش نیست. بنابراین اجرای طرحهای مدیریت منابع آبی در این استان برای استفاده از آبهای سطحی ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش مصرف آب در این استان نسبت به 2 دهه اخیر، ما با چالشها و تهدیدهای دیگری در این بخش نیز مواجه هستیم که به عنوان آلایندههای مختلف منابع آب را تهدید میکنند. مهمترین آلاینده منابع آب در این استان نیز پسماند است که اکنون از آن به عنوان ابربحران مازندران یاد میشود.
داوودیان تصریح کرد: امیدواریم که این مدرسه فصلی بتواند نقش نخبگان دانشگاهی را در زمینه ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش معضلات حوزه منابع آبی مازندران ارتقا دهد. ما نیز در شرکت آب منطقهای مازندران آمادگی کاملی داریم تا با دانشجویان همکاری داشته باشیم و از هرگونه هماندیشی علمی در این مسیر حمایت میکنیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، مدارس فصلی حوزه آب و آبفا که با برپایی اردوهای علمی و کارگاههای آموزشی چند روزه برای دانشجویان برگزیده رشتههای مرتبط از دانشگاههای معتبر کشور برگزار میشوند، یکی از راهکارهای آشناسازی نخبگان با چالشها، فرصتها و مسائل پیرامون آب است که یکی از این مدارس فصلی قرار است از 28 تا 31 اردیبهشت به میزبانی شرکت آب منطقهای مازندران در ساری برگزار شود.
در این دوره چهار روزه علاوه بر اردوهای آموزشی، کارگاههایی با محوریت مسائل پیرامون آب و محیط زیست برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا برگزار میشود.
در روز نخست این مدرسه فصلی، کارگاههای «مقدماتی از کیفیت منابع آب و آلایندههای آن»، «روشهای پایش کیفیت منابع آب»، «مدلسازی کمی و کیفی منابع آب سطحی و زیرزمینی»، «آخرین وضعیت شرایط کیفی آبهای سطحی کشور» و «روشهای نمونهبرداری و اندازهگیری پارامترهای کیفی آب» برگزار میشود.
«وضعیت کمی و کیفی منابع آب سطحی و زیرزمینی مازندران»، «چالشهای نظارت و پایش کیفیت منابع آب»، «روشهای تصفیه آب و استانداردهای کیفی آب وفاضلاب» و «آخرین وضعیت شرایط کیفی دریای خزر» نیز کارگاههای آموزشی دیگری هستند که علاوه بر بازدیدهای میدانی و کارگاههای عملی، در این دوره آموزشی برگزار میشوند.
جامعه هدف مدرسه فصلی آب، دانشجویان، نخبگان و نیروهای جدیدالاستخدام در شرکتهای حوزه آب و آبفا هستند. این طرح با هدف توانمندسازی سرمایه انسانی، افزایش پایاننامههای علمی مرتبط با آب و شناسایی و جذب استعدادهای برتر اجرا میشود و محدوده اجرای آن نیز شامل وزارت نیرو، شرکتهای مادر تخصصی آب و فاضلاب کشور، شرکتهای آب منطقهای و مؤسسه تحقیقات آب است.