در این بازدید که با همراهی مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران و معاون طرح و توسعه این دستگاه انجام شد، علاوه بر بررسی وضعیت منابع آبی شهرستان و استان، چالشهای بخش آب مازندران و نیاز اعتباری برای تکمیل پروژههای مرتبط نیز مورد بررسی قرار گرفت.
معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران و رئیس حوضه آبریز اترک و حوضههای شمالی ابتدا از سد شهید رجایی بازدید کردند و در جریان شرایط کنونی ذخیره آب مخزن این سد قرار گرفتند. بازدید از نیروگاه برقآبی سد شهید رجایی، تصفیهخانه آب آشامیدنی ساری، سد لاستیکی فرحآباد، آببندان پنبه زار کتی ساری و تصفیهخانه فاضلاب شهر ساری بخشی از برنامه یک روزه سفر این مسئولان بود.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران در حاشیه این بازدیدها با اشاره به کاهش آب ذخیره شده در مخزن سد شهید رجایی نسبت سالهای گذشته، بر ضرورت افزایش توجه به مصرف بهینه و همچنین برنامهریزی برای مدیریت منابع آبی تاکید کرد.
رئیس حوضه آبریز اترک و حوضههای شمالی نیز در بازدید از سد شهید رجایی با اشاره به کاهش ذخایر برفی در ارتفاعات این منطقه، اظهار کرد: علاوه بر اینکه شرایط بارشها در منطقه مناسب نیست، ذخایر برفی نیز کاهش یافته که نگرانکننده است.
بررسی جزئیات اجرایی و اعتباری ۹ زون آبرسانی تعریف شده برای مناطق مختلف مازندران نیز بخشی از این سفر یک روزه الماسوندی و هاشمی بود که در نشست بررسی و تشریح طرحهای آبرسانی مازندران در تصفیهخانه آب آشامیدنی ساری انجام شد.
بازدید از سد لاستیکی فرحآباد نیز بخشی از این سفر یک روزه مدیران شرکت مدیریت منابع آب ایران بود که با توجه به دستاوردهای این سد مورد توجه الماسوندی و هاشمی قرار گرفت.
این سد لاستیکی توان ذخیره یک میلیون متر مکعب و تنظیم 5.5 میلیون متر مکعب آب را دارد که با بهرهبرداری از آن امکان بازچرخانی آب برای مصارف کشاورزی نیز ایجاد شد و معضل چندین ساله باغداران و کشاورزان منطقه برای تأمین آب برطرف شده است.
الماسوندی در این بازدید با اشاره به خروجی مناسب ساخت سدهای لاستیکی در مازندران به دلیل شرایط اقلیمی، افزایش توجه به ایجاد این سدها را مورد تاکید قرار داد.
در بازدید از آببندان پنبهزارکتی ساری نیز آخرین وضعیت بهسازی و تعمیق آببندانهای مازندران با استفاده از بند «ز» تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، مورد بررسی قرار گرفت. رئیس حوضه آبریز اترک و حوضههای شمالی در بازدید از این آببندان با اشاره به نقش مهم آببندانها در تأمین آب کشاورزی و همچنین ایجاد فرصتهای شغلی در آبزیپروری و گردشگری، گفت: آببندانهای مازندران حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب امکان ذخیره آب دارند که فرصتی بسیار مهم برای مهار آبهای سطحی در این استان محسوب میشوند.
بازدید از تصفیهخانه فاضلاب شهر ساری هم بخشی از این سفر یک روزه بود که در آن بر لزوم برنامهریزی برای استفاده آب تصفیه شده در بخش صنایع منطقه و بهرهوری و درآمدزایی برای این بخش تاکید شد.
مدیران شرکت مدیریت منابع آب ایران پس از این بازدیدها در نشستی مشترک با مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و مدیران و معاونان شرکت آبمنطقهای مازندران به جمعبندی مسائل پیرامون حوزه آب در مازندران پرداختند.