استاندار مازندران:

اقدام آب منطقه‌ای مازندران به ساخت نیروگاه خورشیدی در سایر دستگاه‌های اجرایی استان دنبال شود

استاندار مازندران گفت: بهره‌برداری از نیروگاه 160 کیلووات‌ساعتی آب منطقه‌ای مازندران علاوه بر این‌که آغاز راهی برای دستگاه‌های اجرایی استان است تا به سمت تامین برق مورد نیازشان از انرژی خورشیدی حرکت کنند، این باور و انگاره اشتباه که نیروگاه‌های خورشیدی در مازندران بازدهی مناسبی ندارند را نیز تغییر داده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، یوسف نوری امروز –چهارشنبه- در مراسم بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور که توسط شرکت آب منطقه‌ای مازندران در محوطه اداری این دستگاه اجرایی ایجاد شد، اظهار کرد: بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی یکی از اقداماتی است که باید در مازندران با توجه به ظرفیت‌های مناسب این استان در ایجاد نیروگاه‌های تولید برق پاک به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد و باور اجتماعی در مورد مناسب نبودن شرایط اقلیمی مازندران برای تولید برق از انرژی خورشیدی اصلاح شود.

وی افزود: بهره‌برداری از این نیروگاه یک گام مهم برای مازندران در زمینه بهره‌گیری از انرژی خورشیدی به شمار می‌آید و انتظار می‌رود که همه دستگاه‌های اجرایی در حد توان خود این اقدام را در دستور کارشان قرار دهند.

این مسئول اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی مازندران باید با توجه به ظرفیت مناسبی که این استان در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی دارد به سمت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی حرکت کنند تا با تولید برق مورد نیازشان میزان فشار بر شبکه برق کشور و آلایندگی‌های محیط زیستی ناشی از تولید برق با سوخت فسیلی را کاهش دهند.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: امروز یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما در زمینه تولید برق است. در حالی که طی سال‌های اخیر همواره بر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور تاکید شده و طرح‌ها و برنامه‌های متعددی نیز در این زمینه تدوین شده است که به دلایل مختلف از جمله جذب نشدن مشارکت بخش خصوصی هنوز اجرا نشده است.

نوری با اشاره به ظرفیت 160 کیلووات‌ ساعتی نیروگاه خورشیدی شرکت آب منطقه‌ای مازندران تصریح کرد: شاید در نگاه نخست این‌که برای یک نیروگاه خورشیدی 160 کیلووات ساعتی مراسم افتتاحیه رسمی برگزار شود توجیهی نداشته باشد. اما این نیروگاه به این دلیل برای ما اهمیت دارد که گام نخست در یک فرآیند مهم محسوب می‌شود.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از نیروگاه برای ما به این دلیل که آغاز راه است اهمیت دارد تا سایر دستگاه‌ها نیز مانند شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این زمینه گام بردارند و دست به کار شوند.

وی اظهار کرد: هم قانون و هم دولت‌های مختلف و هم مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید کرده‌اند که باید به سمت بهره‌گیری از انرژی‌های نو حرکت کنیم. اما در عمل هنوز آن‌طور که باید و آن‌گونه که ظرفیت در استان وجود دارد به این موضوع توجه نشده است.

نوری با بیان این‌که باور مناسب نبودن اقلیم مازندران برای استفاده از انرژی خورشیدی درست نیست، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بهره‌برداری از این نیروگاه خورشیدی اثبات فراهم بودن شرایط تولید برق از انرژی خورشید در مازندران است. هنوز در جامعه این باور وجود دارد که نصب صفحه‌های خورشیدی در مازندران به دلیل ابری بودن هوای این استان در بسیاری از روزهای سال بازدهی مناسبی ندارد. در حالی که چنین دیدگاهی درست نیست و اتفاقا مازندران به دلیل مناسب بودن دمای هوا به ویژه در مناطق بالادست ظرفیت بالایی برای تولید برق از انرژی خورشیدی دارد.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه یک بسته کاری را برای خود ترسیم و تدوین کنند و با جذب مشارکت بخش خصوصی پای کار بیایند.

وی با اشاره به توجه ویژه کشورهای توسعه‌یافته به استفاده از انرژی خورشیدی گفت: با توجه به پیشرفتی که در فناوری‌های تولید انرژی برق از نور خورشید مشاهده می‌شود، باید به سمت استفاده از نسل دوم نیروگاه‌های خورشیدی حرکت کنیم.

نوری تصریح کرد: علاوه بر دستگاه‌های اجرایی، بسیاری از واحدهای تجاری، صنعتی و حتی شهرک‌های مسکونی مازندران نیز می‌توانند با ورود به این عرصه برق پایدار و ارزان را برای خود فراهم کنند. البته در این مسیر شرکت برق نیز باید تسهیلاتی را در نظر بگیرد تا استقبال افزایش یابد. شرکت برق منطقه‌ای باید خریدار تولید برق این نیروگاه‌ها هم باشد که فعلا این زمینه فراهم نیست.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، نیروگاه خورشیدی ۱۶۰ کیلووات‌ساعتی شرکت آب منطقه‌ای مازندران که طی چهار ماه با تامین اعتبار ۹۰ میلیارد ریالی در محوطه اداری این دستگاه اجرایی ساخته شد در ششمین روز از هفته دولت ۱۴۰۳ با حضور استاندار مازندران و تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی به بهره‌برداری رسید و وارد مدار شد. این نیروگاه در حال حاضر با توان تولید ۲۵۰ مگاوات برق در سال بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان‌های شمالی است.

کد خبر: 2819
  تاریخ خبر : 1403/06/07
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/06/07
 285
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 86
  • بیشترین بازدید همزمان : 303
  • بازدید امروز : 10,306
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 19,842,302
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/07 15:12:41
  • شناسه IP شما : 18.227.13.119

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : ساری کیلومتر 3 جاده ساری - قائمشهر
  • کدپستی : 4815898643
  • تلفن : 4-01133347801
  • فاکس : 01133347800
  • پست الکترونیکی : info[at]mzrw.ir
  • پیامک : 030007650007574
  • تلفن گویا : 1821